Fietsroute Zuidlaren en omgeving

Een beekdallandschap met bossen, heide en het grootste archeologische monument in Nederland met hunebedden, grafheuvels en oude veldwegen.

Fietsroute Zuidlaren en omgeving

Een beekdallandschap met bossen, heide en het grootste archeologische monument in Nederland met hunebedden, grafheuvels en oude veldwegen.

Shadow
Slider

Zuidlaren

Tijdens deze fietstocht in het noordelijke deel van het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa geniet je van een eeuwenoude cultuurlandschap met natuurlijk meanderende beken in het best bewaarde beek- en esdorpenlandschap van West-Europa. Ook brengt deze route je door het bloemrijke beekdallandschap van het Hunzedal tussen Zuidlaren en Gieten, het enige archeologische reservaat van Nederland De Strubben-Kniphorstbos en het open heidelandschap van het natuurgebied Vijftig Bunder.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 91 aan de Schipborgerweg in Anloo, de totale afstand van de route is ca. 61 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

91 - 98 - 90 - 32 - 47 - 26 - 34 - 33 - 49 - 31 - 30 - 97 - 92 - 60 - 62 - 66 - 61 - 58 - 85 - 82 - 39 - 67 - 75 - 99 - 91

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.