Fietsroute Uddel en omgeving

Op de fiets door het grootste laaglandnatuurterrein van noordwest Europa: de Veluwe.

Fietsroute Uddel en omgeving

Op de fiets door het grootste laaglandnatuurterrein van noordwest Europa: de Veluwe.

Shadow
Slider

Uddel

Fiets en geniet van de uitgestrekte en bosrijke gebieden van het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa: de Veluwe. Deze route voert je onder meer door het oude bos- en cultuurlandschap rondom het Kasteel Staverden en door afzonderlijke bosgebieden als het Sol en de Wilde Kamp-Bergsham. Vermeldenswaardig is ook het omvangrijke gebied van de Boswachterij Kootwijk dat tevens het grootste stuifzandgebied van Europa herbergt: het natuurreservaat Kootwijkerzand.


Fiets met ons mee

 

Route

De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 38 aan de Pomphulweg in Assel, de totale afstand van de route is ca. 52 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

38 - 10 - 9 - 8 - 39 - 78 - 4 - 21 - 89 - 87 - 86 - 67 - 83 - 11 - 96 - 79 - 78 - 39 - 80 - 34 - 48 - 56 - 97 - 82 - 47 - 60 - 62 - 38

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.