Fietsroute Uddel en omgeving

Uddel

"Uitgestrekte bossen, grillige zandverstuivingen, open heidegebieden en fraaie landgoederen in het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa."Het landschap

Wie op de kaart op de omgeving van Uddel kijkt, ziet omvangrijke wouden met heidevelden rondom een ingesloten gebied met landerijen en dorpen. In de prehistorie leefde hier de mens in een bosrijk landschap van de landbouw en de jacht. In de middeleeuwen nam de landbouw een steeds belangrijkerer rol in. Door ontbossingen en intensief gebruik van de grond ontstonden er langzamerhand zandverstuivingen. Uiteindelijk maakte het oprukkende stuifzand van de Veluwe een grote woestijn. Om dat tegen te gaan werden er in het begin van de 20e eeuw uitgestrekte naaldbossen geplant. De bodem werd voedselrijker en de natuur steeds soortenrijker. En zo transformeerde het landschap in het ringvormige natuurgebied dat we tegenwoordig kennen.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 38 aan de Pomphulweg in Hoog Soeren, de totale afstand van de route is ca. 53 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
38 - 10 - 9 - 8 - 39 - 78 - 4 - 21 - 1 - 86 - 67 - 83 - 11 - 96 - 79 - 5 - 48 - 56 - 97 - 82 - 47 - 60 - 62 - 38


Meer in Gelderland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Gelderland nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart