Fietsroute Havelte en omgeving

Op de fiets in een fraai bos- en heidelandschap in Zuidwest Drenthe.

Fietsroute Havelte en omgeving

Op de fiets in een fraai bos- en heidelandschap in Zuidwest Drenthe.

Shadow
Slider

Havelte

Ontspannen fietsen door een bosrijke omgeving in Zuidwest Drenthe en de Kop van Overijssel met een route door onder andere de natuurgebieden het Uffelter Binnenveld en het Holtingerveld, over de Havelterberg met daarop een aantal hunebedden, door het Landgoed De Eese nabij Eesveen en door de natuur van het militaire oefenterrein nabij de Johannes Post Kazerne in Darp.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 10 aan de Hunebeddenweg in Darp, de totale afstand van de route is ca. 59 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

10 - 29 - 41 - 8 - 52 - 3 - 77 - 75 - 37 - 33 - 35 - 24 - 25 - 42 - 92 - 90 - 91 - 38 - 30 - 36 - 34 - 18 - 10

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.