Fietsroute Leeuwarden en omgeving

Een bijzonder landschap met fraaie afwisselingen, talrijke doorkijkjes en weidse panorama's.

Fietsroute Leeuwarden en omgeving

Een bijzonder landschap met fraaie afwisselingen, talrijke doorkijkjes en weidse panorama's.

Shadow
Slider

Leeuwarden

Het gebied ten oosten van Leeuwarden biedt volop mogelijkheden voor een dag fietsplezier. Vele fraaie afwisselingen in het landschap, talrijke doorkijkjes en prachtige luchten zorgen voor een gevoel van vrijheid. Tijdens deze route fiets je onder meer door het uitgestrekte natuur- en recreatiegebied De Groene Ster bij Leeuwarden en door het natuurgebied Bûtenfjild en het open moeraslandschap Houtwiel nabij Veenwouden. Verder voert de route je door de riet- en moeraslanden langs het populaire watersportgebied Burgumer Mar en langs het unieke natuurreservaat de Dobben Hurdegarypsterwarren.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 49 aan de Alddiel in Leeuwarden, de totale afstand van de route is ca. 50 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

49 - 71 - 72 - 48 - 46 - 45 - 44 - 68 - 58 - 57 - 59 - 84 - 61 - 60 - 67 - 75 - 69 - 66 - 54 - 62 - 61 - 60 - 55 - 52 - 50 - 49

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.