Fietsroute Ootmarsum en omgeving

Ootmarsum

"Een historisch natuur- en cultuurlandschap met moerasachtige gebieden, kronkelende beken met dichtbegroeide oevers, eeuwenoude havezates en parkachtige bossen."Het landschap

Deze landelijke fietsroute in het noordoosten van Twente voert je onder meer door het beschermde stadscentrum van het historische dorp Ootmarsum, door het groene en ongerepte landschap in de Beneden-Dinkeldal en langs de moerasachtige gebieden van het vogelparadijs Ottershagen. Verder fiets je door het fraaie natuurlandschap de Bergvennen langs de Duitse grens en langs prachtige eeuwenoude havezathes zoals Het Huis te Brecklenkamp en Noord-Deurningen. Geniet van het poëtisch ogende natuurgebied Het Springendal met zijn vijvers, watervalletjes en smalle beken in een fraai boslandschap, maar ook van het Dal van Mosbeek, een historisch cultuurlandschap bij een stuwwal met bronnen en prachtige doorkijkjes.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 69 aan de Markt in Ootmarsum, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
69 - 43 - 16 - 10 - 14 - 12 - 13 - 9 - 81 - 7 - 1 - 2 - 6 - 5 - 4 - 88 - 30 - 34 - 33 - 29 - 69


Meer in Overijssel

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Overijssel nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart