Fietsroute Ootmarsum en omgeving

Een landelijke fietstocht door prachtige natuurgebieden in Noordoost Twente.

Fietsroute Ootmarsum en omgeving

Een landelijke fietstocht door prachtige natuurgebieden in Noordoost Twente.

Shadow
Slider

Ootmarsum

Deze landelijke fietsroute in het noordoosten van Twente voert je onder meer door het beschermde stadscentrum van het historische dorp Ootmarsum, door het groene en ongerepte landschap in de Beneden-Dinkeldal en langs de moerasachtige gebieden van het vogelparadijs Ottershagen. Verder fiets je door het fraaie natuurlandschap de Bergvennen langs de Duitse grens en langs prachtige eeuwenoude havezathes zoals Het Huis te Brecklenkamp en Noord-Deurningen. Geniet van het po√ętisch ogende natuurgebied Het Springendal met zijn vijvers, watervalletjes en smalle beken in een fraai boslandschap, maar ook van het Dal van Mosbeek, een historisch cultuurlandschap bij een stuwwal met bronnen en prachtige doorkijkjes.


Fiets met ons mee


Fietsroutes


Fietsknooppuntenroutes

Deze fietsroutes zijn bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Route I - 51 km

Start en finish nabij knooppunt 69 aan de Markt in Ootmarsum, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

69 - 43 - 16 - 10 - 14 - 12 - 13 - 9 - 81 - 7 - 1 - 2 - 6 - 5 - 4 - 88 - 30 - 34 - 33 - 29 - 69

Routebeschrijving

Route II - 30 km

Start en finish nabij knooppunt 6 aan de Ottershagenweg in Lattrop, de totale afstand van de route is ca. 30 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

6 - 5 - 11 - 12 - 13 - 9 - 83 - 84 - 1 - 2 - 6

Routebeschrijving

Route III - 29 km

Start en finish nabij knooppunt 69 aan de Markt in Ootmarsum, de totale afstand van de route is ca. 29 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

69 - 43 - 16 - 10 - 3 - 4 - 88 - 30 - 34 - 93 - 28 - 33 - 29 - 69

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.