Fietsroute Terneuzen en omgeving

Een aantrekkelijke fietstocht door ruige duinen, vogelrijke polders met eeuwenoude kreekrestanten en idyllische dorpjes.

Fietsroute Terneuzen en omgeving

Een aantrekkelijke fietstocht door ruige duinen, vogelrijke polders met eeuwenoude kreekrestanten en idyllische dorpjes.

Shadow
Slider

Terneuzen

Heerlijk ontspannen fietsen door het vredige polderlandschap ten westen van het Kanaal Gent-Terneuzen. Je fietst onder andere langs natuurgebieden als het Plaskreek en de Inlaag Hoofdplaat nabij het gelijknamige dorpje Hoofdplaat. In de omgeving van Biervliet voert de route je langs het uitgestrekte schorren- en slikkengebied Paulinaschor en door het bosrijke natuurgebied de Braakman. Even over de grens in het Belgische Assenede geniet je van de prachtige uitzichten over de vele kreken en geulen in het natuurgebied Asseneedse Kreken.

 

Fiets met ons mee

 

Route

 

De fietsroute van de camera

 

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 28 aan de Inlaag in Hoofdplaat, de totale afstand van de route is ca. 47 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

 

Fietsknooppunten

28 - 37 - 14 - 11 - 3 - 21 - 10 - 4 - 12 - 88 - 86 - 91 - 51 - 52 - 55 - 54 - 53 - 49 - 48 - 36 - 19 - 18 - 35 - 34 - 37 - 28

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.