Het Landschap

In het Hart van Twente kun je genieten van een prachtig coulisselandschap. Wat dit landschap zo bijzonder maakt, is de afwisseling van verschillende landschapselementen die je hier tegenkomt. Hoge houtwallen en heggen vormen als het ware de 'coulissen' die het landschap verdelen intieme en schilderachtige scènes. Dit gebied is ideaal voor mensen die van buitenactiviteiten houden. Er zijn ontelbare mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en de omgeving te verkennen. Langs de vele kronkelende paden kun je genieten van de rust en stilte van de natuur. Adem de frisse lucht in en luister naar het vrolijke gezang van vogels en het rustgevende geluid van kabbelende beekjes. Op het platteland zie je uitgestrekte groene weilanden waar koeien rustig grazen, en akkers waar gewassen zoals tarwe, maïs en aardappelen groeien. Maar het landschap heeft nog meer te bieden. Schilderachtige boerderijen met rieten daken en karakteristieke gevels geven het coulisselandschap een authentiek tintje. Deze boerderijen zijn niet alleen mooi om te zien, maar ook een tastbaar bewijs van de lange geschiedenis en tradities van de landbouw in dit gebied.

Bossen en Heide

Landgoed en Erfgoed

Polders en Landerijen

Moerassen en Venen

Fiets met ons mee

Virtueel fietsen in Hart van Twente en Dinkelland

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 85 aan Het Nijenrode in Saasveld. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk van de volgende fietsknooppunten te starten.

85 - 84 - 60 - 58 - 81 - 82 - 76 - 80 - 38 - 77 - 37 - 92 - 91 - 94 - 95 - 80 - 21 - 22 - 99 - 49 - 98 - 93 - 55 - 90 - 86 - 85

51
Kilometers
203
Minuten
140
Hoogtemeters