Fietsroute Middag-Humsterland en omgeving

Middag-Humsterland

"Het oudste cultuurlandschap van Nederland met een ongerepte boerenland, karakteristieke wierdendorpjes, eeuwenoude kerkjes en slingerende waterlopen."Het landschap

Niet ver van de Wadden en het Nationaal Park Lauwersmeer ligt het Nationaal Landschap Middag-Humsterland; één van de oudste en meest ongerepte cultuurlandschappen in Nederland. Het is een zeer open landschap met wierden, dijken en kwelders. Rust en ruimte lijken hier voor altijd gewaarborgd te zijn. Het gebied kenmerkt zich verder door de aanwezigheid van voormalige beddingen en geulen, onaangetaste wierdendorpen met eeuwenoude baksteenkerkjes, smalle kronkelende wegen en oude dijken. Op de wierden pronken prachtige historische borgen en boerderijen omringd door sappige groene weiden met vreedzaam grazend vee. Dit oeroude landschap vertelt je het verhaal over de eeuwenlange strijd tussen mens en water en tussen natuur en cultuur.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 59 aan de Burgemeester van Barneveldweg in Aduard, de totale afstand van de route is ca. 46 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
59 - 43 - 45 - 95 - 83 - 82 - 84 - 85 - 67 - 66 - 47 - 45 - 48 - 65 - 19 - 64 - 1 - 60 - 58 - 59


Meer in Groningen

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Groningen nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart