Fietsroute Middag-Humsterland

Het oudste cultuurlandschap van Nederland met een ongerepte boerenland, karakteristieke wierdendorpjes, eeuwenoude kerkjes en slingerende waterlopen

Slider

Middag-Humsterland

Niet ver van de Wadden en het Nationaal Park Lauwersmeer ligt het Nationaal Landschap Middag-Humsterland; één van de oudste en meest ongerepte cultuurlandschappen in Nederland. Het is een zeer open landschap met wierden, dijken en kwelders. Rust en ruimte lijken hier voor altijd gewaarborgd te zijn. Het gebied kenmerkt zich verder door de aanwezigheid van voormalige beddingen en geulen, onaangetaste wierdendorpen met eeuwenoude baksteenkerkjes, smalle kronkelende wegen en oude dijken. Op de wierden pronken prachtige historische borgen en boerderijen omringd door sappige groene weiden met vreedzaam grazend vee. Dit oeroude landschap vertelt je het verhaal over de eeuwenlange strijd tussen mens en water en tussen natuur en cultuur.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 59 aan de Burgemeester van Barneveldweg in Aduard, de totale afstand van de route is ca. 46 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


59 - 43 - 45 - 95 - 83 - 82 - 84 - 85 - 67 - 66 - 47 - 45 - 48 - 65 - 19 - 64 - 1 - 60 - 58 - 59Meer routes in Groningen

Haren

Een bijzonder fraai landschap met bossen, landgoederen en schitterende vergezichten over meren, plassen en eindeloze rietvelden.

Lauwersmeer

Een indrukwekkende en ruige natuur met riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en veel ondiep water.

Middag-Humsterland

Het oudste cultuurlandschap van Nederland met een ongerepte boerenland, karakteristieke wierdendorpjes, eeuwenoude kerkjes en slingerende waterlopen.

Midwolda

Een historisch landschap met bossen, moerassen, landerijen, vaarten en een prachtig uitzicht over het Oldambtmeer.

Slochteren

Heerlijk genieten van rust en ruimte in een weids landschap met rietmoerassen, veenplassen, bossen en kruidenrijke graslanden.

Ter Apel

Een uniek esdorpenlandschap met een eeuwenoud vestingsstadje en een beekdallandschap met prachtige afwisselingen in bossen, graslanden en akkers.

Westerwolde

Een verrassend landschap met verborgen vennen en moerassen, eeuwenoude bossen, prachtige beekdalen, oude houtwallen en weelderige weiden.

previous arrow
next arrow
Slider