Fietsroute Julianadorp en omgeving

Prachtige brede zandstranden, uitgestrekte duinen en kleurrijke bollenvelden in een typisch Nederlandse polderlandschap

Slider

Julianadorp

In de Kop van Noord-Holland vind je een bont geschakeerd landschap achter een uitgestrekt duinlandschap. Hier bevindt zich namelijk het grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld. Een typisch Nederlandse polderlandschap met groene weilanden en uitgestrekte bollenvelden vol met bloeiende tulpen, narcissen en hyacinten zorgen in de voorjaarsmaanden voor kleurrijke taferelen. Langs de Noordzeekust liggen gezellige kustdorpjes met mooie zandstranden die helemaal tot aan de historische marinestad Den Helder voortduren. En eenmaal in Den Helder kun je langs de kust genieten van bijzonder fraaie uitzichten over de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 15 aan de Kneeskade in Anna Paulowna, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


15 - 14 - 81 - 13 - 84 - 12 - 94 - 8 - 5 - 3 - 4 - 2 - 99 - 22 - 18 - 93 - 92 - 71 - 72 - 15Meer routes in Noord Holland

Blaricum

Afwisselende landschappen in het Goois Natuurreservaat en het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland.

Julianadorp

Prachtige brede zandstranden, uitgestrekte duinen en kleurrijke bollenvelden in een typisch Nederlandse polderlandschap.

Marken

Een waterrijk landschap met typische Oudhollandse taferelen en prachtige vergezichten.

Muiden

Een typisch veenlandschap met grote en kleine meren, dichte moerasbossen, historische gebouwen en statige landgoederen.

Schoorl

Ruige duinvalleien en eeuwenoude bossen in het hoogste en breedste duingebied van Nederland.

Texel

Een bijzonder gevarieerd landschap met duinen, stranden, bossen, heide, wadden, kwelders, polders en weiden.

Zaanstreek

Een prachtig veenweidelandschap met lange sloten, talrijke knotwilgen, wuivende rietkragen, draaiende molens en grazende koeien.

Zandvoort

Een dynamisch duinlandschap met zeldzame duinweiden, stranden, struikgewas en duinbossen met veel reliëf en historische landgoederen.

previous arrow
next arrow
Slider