Fietsroute Akkrum en omgeving

Fietsen door het rijke natuurlandschap rondom het Sneekermeer.

Fietsroute Akkrum en omgeving

Fietsen door het rijke natuurlandschap rondom het Sneekermeer.

Shadow
Slider

Akkrum

Prachtige vergezichten in groene polders met fleurige bloemen en langs flonkerend blauw water met daarop talloze zeilboten. Deze fietsroute voert onder meer door het uit ca. 1200 hectare metende natuurgebied Sneekermeer, door het natuur- en recreatiegebied De Potten, langs het weidse zomerpoldergebied van de Geeuwpolder en langs een deel van het traject van het Prinses Margietkanaal.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 23 aan de Kanadeeskestrjitte in Akkrum, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

23 - 22 - 43 - 68 - 66 - 65 - 61 - 59 - 50 - 49 - 55 - 57 - 19 - 42 - 21 - 20 - 28 - 29 - 45 - 46 - 23

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.