Het Landschap

Een eeuw geleden legde de Zuiderzeewet de basis voor een episch project: de drooglegging van de IJsselmeerpolders. De Flevopolder, bestaande uit Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, vormt het indrukwekkende resultaat van dit initiatief. Vandaag de dag strekt zich over de voormalige zeebodem een weelderig landschap uit, waar de bomen en bossen lijken te zijn geworteld alsof ze er altijd al waren. De wateren van de Zuiderzee zijn voorgoed vervangen door de groene panorama's van de polder.

In het hart van de polder, tussen de bossen rond Lelystad en de bossen langs de Randmeren heeft een harmonieuze samensmelting van diverse natuurgebieden plaatsgevonden. Dit heeft geresulteerd in een schitterende ecologische verbindingszone, waar bossen gedijen, rietvelden zachtjes wiegen, akkers kleurrijk bloeien, de wateren stilletjes kabbelen, en zelfs verschillende met uitsterven bedreigde diersoorten vrij rondzwerven in een parkachtig landschap.

Bossen en Heide

Polders en Landerijen

Moerassen en Venen

Meren en Plassen

Fiets met ons mee

Virtueel fietsen in Midden-Flevopolder en Natuurpark Lelystad

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 6 aan de Harderbosweg in Biddinghuizen. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk van de volgende fietsknooppunten te starten.

6 - 2 - 28 - 35 -29 - 23 - 24 - 25 - 46 - 47 - 81 - 82 - 84 - 73 - 85 - 86 - 83 - 60 - 51 - 53 - 54 - 56 - 63 - 64 - 3 - 2 - 6

50
Kilometers
200
Minuten
57
Hoogtemeters