Fietsroute Dwingeloo en omgeving

Dwingeloo

"Een robuust landschap met donkere bossen, natte heidegebieden, schilderachtige vennen en mystieke moerassen."Het landschap

Waar vroeger karren en koetsen zich over woeste heidegronden voort ploeterden, genieten wandelaars en fietsers nu van de eindeloze schoonheid van het grootste natte heidegebied van Europa. Het Nationaal Park Dwingelderveld bestaat voor ruim driekwart uit bossen en heide. Meer dan zestig charmant ogende vennetjes maken het landschappelijke plaatje in één van de donkerste gebieden van Nederland compleet. Buiten de grenzen van het nationale park wordt je begroet door een Drents Esdorpenlandschap met karakteristieke brinkdorpen. Het eeuwenlange boeren heeft hier zijn fraaie sporen nagelaten in de vorm van bolvormige essen, geriefhoutbossen en een natuurrijk beekdallandschap met hooilanden, houtwallen en singels.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 44 aan de Commissaris Cramerpad in Spier, de totale afstand van de route is ca. 52 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
44 - 46 - 96 - 95 - 98 - 83 - 86 - 56 - 57 - 54 - 53 - 85 - 76 - 91 - 77 - 93 - 75 - 78 - 61 - 59 - 58 - 32 - 43 - 44


Meer in Drenthe

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Drenthe nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart