Fietsroute Dwingeloo en omgeving

Beleef actief het natte heidegebied van het Nationaal Park Dwingelderveld.

Fietsroute Dwingeloo en omgeving

Beleef actief het natte heidegebied van het Nationaal Park Dwingelderveld.

Shadow
Slider

Dwingeloo

Pak je fiets en verken het grootste natte heidegebied van West-Europa: het Nationaal Park Dwingelderveld. Deze fietsroute neemt je mee naar onder andere het bijzondere natuurgebied van het Lheebroekerzand, door omvangrijke heidevelden zoals de Dwingeloosche Heide, de Benderse heide en de Kraloër Heide en door het unieke natuurgebied van de boswachterij Ruinen.

Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 44 aan de Commissaris Cramerpad in Spier, de totale afstand van de route is ca. 52 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

44 - 46 - 96 - 95 - 83 - 86 - 56 - 57 - 54 - 53 - 85 - 91 - 84 - 75 - 61 - 59 - 58 - 32 - 43 - 44

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.