Fietsroute Valkenburg en omgeving

Een sportieve fietstocht door het typische glooiende landschap van Zuid-Limburg.

Fietsroute Valkenburg en omgeving

Een sportieve fietstocht door het typische glooiende landschap van Zuid-Limburg.

Shadow
Slider

Valkenburg

Een sportieve fietstocht door het glooiende groene heuvellandschap van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg met eeuwenoude kastelen en markante vakwerkboerderijen omgeven door heggen en boomgaarden. Deze route brengt je onder meer door talrijke bosgebieden in het uitgestrekte natuurlandschap van het Geuldal, door het licht glooiende laagvaktelandschap met goudgele akkerlanden in het Centraal Plateau en door het kastelenrijke cultuurlandschap met hellingbossen en broekbossen in het natuurgebied Geleenbeekdal.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 61 aan de Sint Gerlach in Houthem, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 54 - 55 - 25 - 24 - 36 - 37 - 22 - 21 - 20 - 19 - 105 - 9 - 104 - 64 - 102 - 61

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.