Fietsroute Valkenburg en omgeving

Een fraai heuvellandschap met goudgele akkers, kabbelende beekjes, eeuwenoude kastelen en karakteristieke vakwerkboerderijen

Slider

Valkenburg

Het mergelstadje Valkenburg ligt aan het snelstromende riviertje de Geul in het hart van het Nationaal Landschap Zuid-Limburg. Het zacht glooiende landschap wordt op indrukwekkende wijze gedecoreerd door eeuwenoude kastelen en burchten, goudgeel gekleurde mergelsteilwanden, meidoornhagen, graften en holle wegen. Op de flanken van de heuvels pronken grove dennen- en beukenbossen en langs de oevers van de vele meanderende beken floreren wilgen- en populierenbosjes. Nostalgische dorpjes met vakwerkhuizen liggen te slapen tussen groene weides en bloeiende hoogstamboomgaarden. Het is dan ook niet vreemd dat het unieke landschap rondom Valkenburg met vijf sterren gewaardeerd is!


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish bij knooppunt 61 aan de Sint Gerlach in Houthem, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


61 - 102 - 64 - 104 - 9 - 105 - 19 - 20 - 21 - 22 - 37 - 36 - 87 - 83 - 84 - 85 - 25 - 93 - 55 - 54 - 57 - 58 - 59 - 60 - 61Meer routes in Limburg

Arcen

Een prachtig afwisselend landschap met bossen, heide, stuifduinen, beekdalen, rivieren en landerijen.

Brunssum

Een schilderachtig landschap met heidevelden, stuifduinen, vennen, bossen, moerassen, beekdalen en diepe groeves.

Maasduinen

Fietsen door de langste rivierduinengordel van Nederland in Het Nationaal Park De Maasduinen.

Roermond

Een zeldzaam terrassenlandschap met steile overgangen, weelderige beekdalen, uitgestrekte bosgebieden, glooiende heidevelden en lieflijke vennetjes.

Thorn

Een weelderige riviernatuur in het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland: De Maasplassen.

Vaals

Een zacht glooiend landschap met een prachtig panoramisch uitzicht vanaf het hoogste punt van Nederland.

Valkenburg

Een fraai heuvellandschap met goudgele akkers, kabbelende beekjes, eeuwenoude kastelen en karakteristieke vakwerkboerderijen.

Venray

Een veelzijdig landschap met landgoederen, zandverstuivingen, oude veenkuilen en stille bossen met heidevelden en vennetjes.

previous arrow
next arrow
Slider