Fietsroute Arcen en omgeving

Een ideale fietsroute voor de liefhebber van verschillende landschapsstijlen.

Fietsroute Arcen en omgeving

Een ideale fietsroute voor de liefhebber van verschillende landschapsstijlen.

Shadow
Slider

Arcen

De omgeving van Arcen is ideaal voor fietsers die van voldoende afwisseling tijdens hun fietsroute houden. Bossen en stuifzanden, heide en vennen, rivieren en beekdalen, meren en plassen, weilanden en akkers. Al deze landschapselementen vindt je tijdens deze fietstocht terug in het landschap. Je fietst onder meer langs het prachtige Landgoed Arcen, door de natuurgebieden De Ravenvennen, Siebersbeek en Kaldenbroek, door het Landgoed de Hamert en langs de natuurlijk afgewerkte zand- en grindwinputten op de Dorperheide.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 94 aan de Lingsforterweg in Arcen, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten. Let op: tijdens deze fietsroute wordt via een veerdienst twee keer de Maas overgestoken!


Fietsknooppunten

94 - 27 - 28 - 92 - 98 - 91 - 82 - 89 - 90 - 56 - 57 - 58 - 14 - 15 - 27 - 62 - 74 - 73 - 63 - 94

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met de fietsrouteplanner.