Fietsroute Schoorl en omgeving

Op de fiets lekker uitwaaien in de Schoorlse Duinen.

Fietsroute Schoorl en omgeving

Op de fiets lekker uitwaaien in de Schoorlse Duinen.

Shadow
Slider

Schoorl

Heerlijk uitwaaien op je fiets in de hoge duinen en de eeuwenoude bossen in Nederlands hoogste en breedste duingebied: de Schoorlse Duinen. Verder voert deze route langs de weidse natuurgebieden de Loterijlanden en de Bergermeerpolder, door het mystieke Heilooërbos met het landgoed Nijenburg en door het uitgestrekte Noordhollands Duinreservaat.


Fiets met ons mee

 

Fietsroutes


Fietsknooppuntenroutes

Deze fietsroutes zijn bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Route I - 49 km

Start en finish bij knooppunt 6 aan de Terborchlaan in Alkmaar, de totale afstand van de route is ca. 49 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

6 - 7 - 49 - 48 - 47 - 21 - 20 - 46 - 8 - 5 - 4 - 31 - 30 - 29 - 28 - 32 - 33 - 73 - 6

Routebeschrijving

Route II - 30 km

Start en finish bij knooppunt 6 aan de Terborchlaan in Alkmaar, de totale afstand van de route is ca. 30 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

6 - 7 - 49 - 48 - 47 - 46 - 8 - 5 - 6

Routebeschrijving

Route III - 28 km

Start en finish bij knooppunt 6 aan de Terborchlaan in Alkmaar, de totale afstand van de route is ca. 28 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

6 - 5 - 4 - 30 - 29 - 28 - 32 - 33 - 73 - 6

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.