Fietsroute Druten en omgeving

 

Geniet van het oer-Hollandse natuurlijke landschap in het Land van Maas en Waal waarbij je fietst door onder meer het historische dorpje Batenburg met zijn kasteelruïne, langs De Tuinen van Appeltern, langs het waterrecreatiegebied De Gouden Ham, over de kronkelende dijken langs de uiterwaarden van de Maas en de Waal en door schilderachtige dorpjes met idyllische dijkhuisjes.

Video over de fietsroute

 

Route

De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 16 aan de Kerkweg in Afferden, de totale afstand van de route is ca. 57 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland.

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.

Meer fietsroutes in Gelderland

Druten

Fietsroute Druten en omgeving

Geniet van het oer-Hollandse en idyllische landschap in het Land van Maas en Waal.

Epe

Fietsroute Epe en omgeving

Actief genieten van bos, heide, stuifzanden en landgoederen op de Veluwe.

Dieren

Fietsroute Dieren en omgeving

Ervaar de schoonheid van het unieke landschap in het Nationaal Park Veluwezoom.

Lobith

Fietsroute Lobith en omgeving

Oneindig genieten van het waterrijke landschap van het Gelders Eiland.

Omgeving

Omgeving van Druten

Druten is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland en het belangrijkste dorp in het oostelijke deel van het Land van Maas en Waal. Het gebied ligt ten westen van Nijmegen, ten zuiden van de Betuwe en ten noorden van de provincie Noord-Brabant. In het westen wordt het Kanaal van St. Andries als begrenzing opgevat.

Ten zuiden van Druten ligt het dorpje Batenburg, alwaar de ruïne van het kasteel Batenburg een interessante bezienswaardigheid is. Vanuit Batenburg richting het westen zijn De Tuinen van Appeltern te vinden, een walhalla voor de liefhebbers van tuinarchitectuur.

Nog meer westelijker ligt het grootste watersportcentrum van Midden Nederland, De Gouden Ham. Langs deze recreatieplas zijn campings, stranden, jachthavens en watersportmogelijkheden te vinden. De Plas ligt aan de Maas nabij Maasbommel en is door zandwinning ontstaan.

Het grootste gedeelte van de fietstocht vindt plaats over kronkelende dijken langs de uiterwaarden van de Maas en de Waal. Hierbij worden schilderachtige dorpjes aangedaan waarbij men kan genieten van de idyllische dijkhuisjes die overal langs de route staan. Vanaf de dijk heeft men een fascinerende uitzicht over de slaperdijken en uiterwaarden. Het gevoel in een oer-Hollandse natuurlandschap te fietsen wordt extra versterkt door het vele gekwetter van vogels in de beboste gedeelten van de uiterwaarden.

Kenmerken landschap: rivieren en beekdalen, weidegebied en akkerland, poldergebied.

 

 

Nieuwe fietsroutes