Fietsroute Maasduinen en omgeving

Fietsen door de langste rivierduinengordel van Nederland in het Nationaal Park De Maasduinen

Slider

Maasduinen

Tussen de rivier de Maas en de Duitse grens in het noorden van Limburg ligt het Nationaal Park De Maasduinen. De Maasduinen is een prachtig natuurgebied met de langste rivierduinengordel van Nederland. De deels met bos begroeide duinen langs de oostelijke oevers van de Maas bestaan uit parabool- en streepduinen en zijn in de loop van duizenden jaren ontstaan door een ongekend samenspel van water, wind en de mens. Door een grillige afwisseling aan duinen, bossen, heidevelden, stuifzanden en vennen, is de natuur in dit licht glooiende landschap uniek te noemen. Het nationaal park strekt zich uit over een lengte van ruim 20 kilometer en meet in totaal meer dan 4.500 hectare.


Fiets met ons meeDe fietsroute


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 30 aan de Bosserheide in Well, de totale afstand van de route is ca. 48 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


30 - 80 - 81 - 69 - 77 - 83 - 33 - 14 - 86 - 43 - 85 - 15 - 27 - 90 - 78 - 82 - 31 - 79 - 37 - 29 - 65 - 28 - 27 - 15 - 71 - 66 - 67 - 30Meer routes in Limburg

Arcen

Een prachtig afwisselend landschap met bossen, heide, stuifduinen, beekdalen, rivieren en landerijen.

Brunssum

Een schilderachtig landschap met heidevelden, stuifduinen, vennen, bossen, moerassen, beekdalen en diepe groeves.

Maasduinen

Fietsen door de langste rivierduinengordel van Nederland in Het Nationaal Park De Maasduinen.

Roermond

Een zeldzaam terrassenlandschap met steile overgangen, weelderige beekdalen, uitgestrekte bosgebieden, glooiende heidevelden en lieflijke vennetjes.

Thorn

Een weelderige riviernatuur in het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland: De Maasplassen.

Vaals

Een zacht glooiend landschap met een prachtig panoramisch uitzicht vanaf het hoogste punt van Nederland.

Valkenburg

Een fraai heuvellandschap met goudgele akkers, kabbelende beekjes, eeuwenoude kastelen en karakteristieke vakwerkboerderijen.

Venray

Een veelzijdig landschap met landgoederen, zandverstuivingen, oude veenkuilen en stille bossen met heidevelden en vennetjes.

previous arrow
next arrow
Slider