Fietsroute Nationaal Park De Biesbosch
Nationaal Park De Biesbosch

"Fietsen in het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa met een labyrint aan rivieren, eilandjes, moerasbossen en kreken."De Hollandse Biesbosch en de Brabantse Biesbosch vormen samen het Nationaal Park De Biesbosch, een dynamische rivierdelta van zo'n 9.000 hectare waar eb en vloed nog steeds een rol speelt. Het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa herbergt een doolhof aan kleine riviertjes, kreken, moerasbossen, eilandjes, rietvelden en graslanden. De aanleg van hoge dijken, open polders, wilgenbossen en de deltawerken hebben er voor gezorgd dat het gebied toegankelijker is geworden. Vanaf de fietspaden heb je dan ook een prachtig uitzicht op het natte en ruige natuurgebied met voornamelijk veel watervogels.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 8 aan De Hilweg in Werkendam, de totale afstand van de route is ca. 50 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Let op: knooppunt 90 is toegevoegd om de richting aan te geven van de fietsroute. Deze fietsknooppunt is echter niet in de route opgenomen. Ter hoogte van de veerdienst Lage Zwaluwe-Werkendam aan de Deeneplaatweg 262 in Werkendam kunt u rechtsomkeert maken en de route weer vervolgen naar knooppunt 8.

Fietsknooppunten
8 - 90 - Rondje Jantjeskeet - 8 - 2 - 4 - 22 - 21 - 16 - 18 - 15 - 9 - 6 - 27 - 11 - 10 - 29 - 13 - 17 - 19 - 20 - 8


Meer in Noord Brabant

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Noord Brabant nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart