Fietsroute Biesbosch en omgeving

Een avontuurlijke fietsroute door het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.

Fietsroute Biesbosch en omgeving

Een avontuurlijke fietsroute door het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa.

Shadow
Slider

Biesbosch

Deze avontuurlijke fietsroute voert je door een groot gedeelte van het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa: het Nationaal Park De Biesbosch. Je fietst door een zeldzaam natuurlandschap met een doolhof aan rivieren, kreken, rietlanden, waterbekkens, wilgenbossen en uitgestrekte polders. Daarnaast brengt de route je door het weidse landschap van de Noorwaard Polder. Vanaf de fietspaden heb je een erg fraai gezicht op een nat en ruig natuurgebied met voornamelijk heel veel vogels.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 8 aan De Hilweg in Werkendam, de totale afstand van de route is ca. 46 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten. Let op: knooppunt 90 is toegevoegd om de richting aan te geven van de fietsroute. Deze fietsknooppunt is echter niet in de route opgenomen. Ter hoogte van de Deeneplaatweg 6 in Werkendam kunt u rechtsomkeert maken en de route weer vervolgen naar knooppunt 8.


Fietsknooppunten

8 - 90 - 8 - 2 - 4 - 22 - 21 - 16 - 18 - 15 - 9 - 6 - 27 - 11 - 10 - 29 - 13 - 17 - 19 - 20 - 8

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.