Fietsroute Vroomshoop en omgeving

Een landelijk gebied met meerdere bossen, grazige weiden en een hoogveen natuurgebied met natte en droge heidevelden en vele waterpartijen.

Fietsroute Vroomshoop en omgeving

Een landelijk gebied met meerdere bossen, grazige weiden en een hoogveen natuurgebied met natte en droge heidevelden en vele waterpartijen.

Shadow
Slider

Vroomshoop

Een bijzondere fietstocht in het noordoosten van de provincie Overijssel. Deze route voert je onder meer via de uitgestrekte veengebieden met heideterreinen en vennen van de Engbertsdijkvenen naar de rijke planten- en dierenwereld in de afwisselende landschappen van het natuurrreservaat Beerze en naar het natuurlijke en gevarieerde bosgebied De Zandstuve.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 6 aan de Oude Hoevenweg in Vriezenveen, de totale afstand van de route is ca. 55 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

6 - 2 - 1 - 49 - 48 - 45 - 69 - 65 - 66 - 67 - 55 - 29 - 88 - 5 - 25 - 30 - 31 - 32 - 36 - 33 - 3 - 7 - 6

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.