Fietsroute Dokkum en omgeving

Dokkum

"Een prachtig weidelandschap met rietvelden en bloeiende weilanden, prehistorische terpen en een fantastisch uitzicht over het grootste getijdengebied ter wereld."Het landschap

Tussen Dokkum en de Waddenzee ligt een prachtig uitgestrekt weidelandschap dat aan de horizon wordt afgelost door schilderachtige wolkenluchten. Het harmonieuze landschap met rietvelden en bloeiende weilanden wordt slechts onderbroken door stille terpdorpjes, statige boerderijen en kabbelende vaarten. Heerlijke schone zeelucht verspreidt zich vanaf dijken over het unieke terpenlandschap. En eenmaal op de dijken wacht een geweldig uitzicht over de kwelders van het grootste getijdengebied ter wereld. Het is niet voor niets dat ze hier zeggen: Welkom aan het einde van de wereld waar het grote genieten begint.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 30 aan de Voorstreek in Dokkum, de totale afstand van de route is ca. 55 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
30 - 79 - 29 - 32 - 33 - 28 - 18 - 76 - 2 - 1 - 93 - 68 - 53 - 4 - 5 - 16 - 11 - 10 - 12 - 23 - 80 - 24 - 25 - 30


Meer in Friesland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Friesland nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart