Fietsroute Holten en omgeving

Holten

"Een schitterend landschap met glooiende heidevelden, beboste heuvels, meerdere landgoederen en een oude rivierarm."Het landschap

Holten ligt midden in een prachtig golvend landschap met meer dan twintig 'Nederlandse bergen' en aan de voet van één van de grootste aaneengesloten heidegebieden van Noordwest Europa: het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. De Sallandse Heuvelrug vormt met zijn steile hellingen een markant onderdeel van het Overijsselse landschap. Schitterende panorama's vanaf de 150.000 jaar oude stuwwal zijn dan ook gewaarborgd. Maar ook buiten het park biedt het Sallandse landschap een landelijke verleiding in de vorm van karakteristieke boerderijen in groene weiden afgewisseld met prachtige gemengde bossen, houtwallen, essen, landgoederen en traag stromende beekjes.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 71 aan de Stationsstraat in Holten, de totale afstand van de route is ca. 58 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
71 - 69 - 70 - 66 - 65 - 64 - 61 - 5 - 59 - 7 - 6 - 5 - 15 - 4 - 16 - 84 - 98 - 8 - 17 - 11 - 10 - 74 - 1 - 2 - 8 - 71


Meer in Overijssel

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Overijssel nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart