Fietsroute Veenhuizen en omgeving

Een bijna ongerepte hoogveenlandschap met uitgestrekte vergezichten, eindeloos veel ruimte en een boswachterij rondom een monumentale detentie dorp.

Fietsroute Veenhuizen en omgeving

Een bijna ongerepte hoogveenlandschap met uitgestrekte vergezichten, eindeloos veel ruimte en een boswachterij rondom een monumentale detentie dorp.

Shadow
Slider

Veenhuizen

Deze boeiende fietstocht laat je de omgeving zien van het monumentale detentiedorp Veenhuizen in de grensstreek van Drenthe en Friesland waarbij de route je onder meer door het bijzondere en prachtige natuur- en hoogveengebied de Fochteloërveen en door het afwisselende natuurgebied van het Norger Esdorpenlandschap brengt.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 78 aan de Oude Gracht in Veenhuizen, de totale afstand van de route is ca. 56 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

78 - 88 - 93 - 94 - 48 - 80 - 84 - 43 - 21 - 19 - 61 - 63 - 64 - 66 - 75 - 77 - 58 - 62 - 60 - 78

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.