Fietsroute Veenhuizen en omgeving

Veenhuizen

"Een bijna ongerepte hoogveenlandschap met uitgestrekte vergezichten, eindeloos veel ruimte en een boswachterij rondom een monumentale detentie dorp."Het landschap

Veenhuizen staat vooral bekend als voormalig dwangkolonie en detentiedorp waar bedelaars en zwervers ooit een tuchtelijke heropvoeding kregen. Maar naast de historische waarde maken ook de natuur en cultuurhistorie rondom het dorp een bezoek zeker de moeite waard. Het landschap heeft veel te bieden. De rust en stilte in de ongerepte, eindeloze natuur van het Fochteloërveen. De weelderige beekdalen, de stuifzandbossen en de schilderachtige esdorpen met eeuwenoude Saksische boerderijen in het Norger Esdorpenlandschap. En één van de oudste bossen in Nederland met een hunebed dat zelfs nog een paar duizend jaar ouder dan het bos zelf is.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 78 aan de Laan Weldadigheid in Veenhuizen, de totale afstand van de route is ca. 56 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
78 - 88 - 93 - 94 - 48 - 87 - 80 - 84 - 43 - 22 - 21 - 19 - 61 - 23 - 63 - 64 - 66 - 75 - 77 - 58 - 62 - 60 - 78


Meer in Drenthe

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Drenthe nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart