Fietsroute Schokland en omgeving

Fietsen door oud en nieuw land in de Noordoostpolder

Slider

Schokland

Het UNESCO Werelderfgoed Schokland kreeg in 1995 als eerste in Nederland de status Werelderfgoed. De geschiedenis van Nederland ligt hier in een bodem waar eens een onstuimige Zuiderzee heerste. Vanaf de middeleeuwen was Schokland een kaal en drassig eiland tot in 1942 de Noordoostpolder werd drooggelegd. Nu heeft het een weelderige natuur met bossen en natte graslanden. In het polderlandschap rondom Schokland, waar in het begin van de 20e eeuw nog de Zuiderzee was, vindt je nu een aantrekkelijk landschap waar graslanden, akkers, boomgaarden, water en bos elkaar harmonieus afwisselen.


Fiets met ons meeDe fietsroute


Fietsknooppunten

Start en finish bij knooppunt 61 aan de Schokkerringweg in Schokland, de totale afstand van de route is ca. 57 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


61 - 47 - 75 - 37 - 98 - 52 - 39 - 85 - 22 - 5 - 38 - 14 - 3 - 64 - 95 - 81 - 70 - 20 - 87 - 21 - 61Meer routes in Flevoland

Dronten

Een polderlandschap met talrijke vaarten en sloten, uitgestrekte landerijen, omvangrijke bossen en vrije uitzichten over de Veluwse Randmeren.

Emmeloord

Een indrukwekkende weidsheid met blauwe luchten, groene polders, bonte velden en gevarieerde bossen.

Oostvaardersplassen

Een dynamisch landschap met dichte loofbossen, wuivende rietkragen, ruige moerasgebieden en unieke uitzichten.

Schokland

Een polderlandschap met uitgestrekte landerijen, fraai aangelegde dijken, panoramische uitzichten en één van de oudste bossen in Flevoland.

Zeewolde

Een fraai polderlandschap met open water, rietvelden en één van de grootste aaneengesloten loofbossen van Nederland.

previous arrow
next arrow
Slider