Fietsroute Coevorden en omgeving

Verrassend veel natuurlijke variatie in een klassiek Drents verveningslandschap.

Fietsroute Coevorden en omgeving

Verrassend veel natuurlijke variatie in een klassiek Drents verveningslandschap.

Shadow
Slider

Coevorden

Het landschap in Zuid-Drenthe heeft een agrarisch karakter en bestaat voornamelijk uit weelderige weidegebieden en vruchtbare akkerlanden. Toch zorgen de talloze versnipperde bospercelen en natuurgebieden voor voldoende afwisseling in dit unieke verveningslandschap. Deze route voert onder andere door het natuurgebied Dalerpeel, door het Landgoed De Klencke in het beekdal van het Drostendiep en door idyllische esdorpen met karakteristieke Saksische boerderijen zoals Gees, Oosterhesselen en Dalen.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 7 aan de Hoofdstraat in Dalen, de totale afstand van de route is ca. 56 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

7 - 9 - 22 - 23 - 5 - 6 - 26 - 27 - 28 - 29 - 71 - 70 - 88 - 86 - 87 - 75 - 51 - 52 - 74 - 53 - 54 - 56 - 7

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.