Fietsroute Diepenveen en omgeving

Fietsen door uitgestrekte bos- en weidegebieden in het Sallandse coulissenlandschap.

Fietsroute Diepenveen en omgeving

Fietsen door uitgestrekte bos- en weidegebieden in het Sallandse coulissenlandschap.

Shadow
Slider

Diepenveen

Een fraaie fietstocht door de uitgestrekte bos- en weidegebieden van het Sallandse coulisselandschap ten noorden van Deventer met een route door onder andere de oude Hanzestad Deventer, de landgoederen Nieuwe Rande en het Kolkbos en langs het enige trappistenklooster in Nederland bóven de grote rivieren, de Abdij Sion.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 55 aan de Schapenzandweg in Diepenveen, de totale afstand van de route is ca. 47 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

55 - 66 - 67 - 77 - 75 - 74 - 68 - 72 - 69 - 67 - 81 - 76 - 71 - 79 - 89 - 87 - 86 - 85 - 13 - 43 - 83 - 65 - 66 - 55

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.