Fietsroute Lobith en omgeving

Lobith

"Beboste stuwwallen, uiterwaarden, kilometers aan dijken, karakteristieke dijkhuisjes en veel water."Het landschap

Veel water, een gevarieerde natuur en talrijke cultuurhistorische elementen zijn de belangrijkste kenmerken voor een boeiende fietstocht in de omgeving van Lobith. De bosrijke heuvels van de Eltenberg bieden je schitterende uitzichten op de Neder-Rijn en het Reichswald. In het Duitse dorpje Elten bevinden zich de St. Vituskerk en de Drususbron, beiden meer dan 1000 jaar oud. Lager gelegen het ruige rivierenlandschap van de Rijnstrangen. Een uitgestrekt rietmoeras met oeverwallen, oude beddingen en geulen dat zich tussen de landerijen door kronkelt. Op de eeuwenoude dijken kun je heerlijk genieten van dit historische landschap met een afwisseling aan woest begroeide uiterwaarden, bloemrijke graslanden, oude rivierlopen en diepe kolken.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 35 aan de Babborgaplein in Babberich, de totale afstand van de route is ca. 50 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Let op! Vanaf dinsdag 6 april 2021 mag je tot nader order alleen met een negatieve coronatest Duitsland nog in. Dit geldt ook als je even met de fiets of per voet de grens over wilt steken.

Fietsknooppunten
35 - 34 - 25 - 26 - 8 - 7 - 2 - 6 - 15 - 31 - 32 - 28 - 33 - 96 - 81 - 89 - 88 - 65 - 56 - 54 - 55 - 1 - 35


Meer in Gelderland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Gelderland allemaal nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart