Fietsroute Midwolda en omgeving

Een historisch landschap met bossen, moerassen, landerijen, vaarten en een prachtig uitzicht over het Oldambtmeer

Slider

Midwolda

Midwolda ligt aan het Oldambtmeer dat met 14 miljoen kubieke meter water en een oppervlakte van 800 hectare één van de grotere meren van Nederland is. De natuur is overal te vinden rondom het Oldambtmeer. Jonge bossen, graslanden, moerassen, houtwallen en stuwwallen in het oosten. Een afwisselend landschap met open water, vaarten, dijken, moerassen, rietkragen en poelen in het zuiden. In het noordwesten is het genieten van het enigste oerbos in Groningen, uitgestrekte graan- en koolzaadvelden, houtwallen, graslanden en monumentale herenboerderijen. En in het midden het waterrijke natuur- en woonontwikkelingsgebied Blauwestad: ooit akkerland, nu een fraai woongebied dat omgeven wordt door water en een ongerepte natuur.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 12 aan de Strandweg in Midwolda, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


12 - 13 - 57 - 3 - 4 - 93 - 91 - 90 - 96 - 98 - 72 - 95 - 74 - 15 - 18 - 19 - 14 - 12Meer routes in Groningen

Haren

Een bijzonder fraai landschap met bossen, landgoederen en schitterende vergezichten over meren, plassen en eindeloze rietvelden.

Lauwersmeer

Een indrukwekkende en ruige natuur met riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en veel ondiep water.

Middag-Humsterland

Het oudste cultuurlandschap van Nederland met een ongerepte boerenland, karakteristieke wierdendorpjes, eeuwenoude kerkjes en slingerende waterlopen.

Midwolda

Een historisch landschap met bossen, moerassen, landerijen, vaarten en een prachtig uitzicht over het Oldambtmeer.

Slochteren

Heerlijk genieten van rust en ruimte in een weids landschap met rietmoerassen, veenplassen, bossen en kruidenrijke graslanden.

Ter Apel

Een uniek esdorpenlandschap met een eeuwenoud vestingsstadje en een beekdallandschap met prachtige afwisselingen in bossen, graslanden en akkers.

Westerwolde

Een verrassend landschap met verborgen vennen en moerassen, eeuwenoude bossen, prachtige beekdalen, oude houtwallen en weelderige weiden.

previous arrow
next arrow
Slider