Fietsroute Midwolda en omgeving

Midwolda

"Een historisch landschap met bossen, moerassen, landerijen, vaarten en een prachtig uitzicht over het Oldambtmeer."Het landschap

Midwolda ligt aan het Oldambtmeer dat met 14 miljoen kubieke meter water en een oppervlakte van 800 hectare één van de grotere meren van Nederland is. De natuur is overal te vinden rondom het Oldambtmeer. Jonge bossen, graslanden, moerassen, houtwallen en stuwwallen in het oosten. Een afwisselend landschap met open water, vaarten, dijken, moerassen, rietkragen en poelen in het zuiden. In het noordwesten is het genieten van het enigste oerbos in Groningen, uitgestrekte graan- en koolzaadvelden, houtwallen, graslanden en monumentale herenboerderijen. En in het midden het waterrijke natuur- en woonontwikkelingsgebied Blauwestad: ooit akkerland, nu een fraai woongebied dat omgeven wordt door water en een ongerepte natuur.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 12 aan de Strandweg in Midwolda, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
12 - 13 - 57 - 3 - 4 - 93 - 91 - 90 - 96 - 98 - 72 - 95 - 74 - 56 - 15 - 18 - 19 - 14 - 12


Meer in Groningen

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Groningen nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart