Fietsroute Enter en omgeving

Enter

"Een rustiek landschap met bolle essen, glooiende natuurgebieden en een kronkelend riviertje tussen weelderige graslanden en bloeiende akkers."Het landschap

Enter staat al sinds de 18e eeuw bekend als het Klompen- en Zompendorp langs het riviertje de Regge. De klompenindustrie floreerde en de klompen vonden gretig aftrek in geheel Nederland en zelfs daarbuiten. Vanwege onbegaanbare landwegen voeren Enterse zompschepen via de Regge af en aan met vrachten klompen en andere alledaagse goederen. Vandaag de dag heeft de natuurlijke dynamiek van de Regge vooral een aantrekkingskracht op recreanten. Vanuit het Reggedal is het namelijk niet ver naar de glooiende natuurgebieden op de Sallandse Heuvelrug. Maar ook het archeologisch natuurreservaat De Borkeld met heidevelden, duizenden jaren oude grafheuvels en het grootste jeneverbesstruweel van Nederland liggen binnen fietsafstand. En tussendoor prachtige panorama's vanaf de bolle essen op het rustieke Twentse landschap met bloeiende akkers en frisgroene graslanden met grazende koeien, paarden en schapen.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 91 aan de Enterweg in Wierden, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
91 - 96 - 43 - 46 - 45 - 42 - 99 - 98 - 97 - 73 - 87 - 75 - 60 - 63 - 84 - 81 - 91


Meer in Overijssel

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Overijssel nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart