Fietsroute Marken en omgeving

Fietsen door typische Oudhollandse taferelen in het Nationaal Landschap Laag Holland.

Fietsroute Marken en omgeving

Fietsen door typische Oudhollandse taferelen in het Nationaal Landschap Laag Holland.

Shadow
Slider

Marken

Deze bijzondere fietstocht voert je door het open en vlakke landschap van het Nationaal Landschap Laag Holland. Het gebied wordt afgewisseld met typisch Oudhollandse taferelen als bloemrijke weidelanden, talrijke plassen en sloten, kronkelende dijken, hoge bruggetjes, herkauwende koeien, wuivende rietkragen, sfeervolle boerderijen, karakteristieke dorpen met beschilderde houten huizen, blauwe luchten met witte stapelwolken en een hele rijke vogelpopulatie.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 1 aan de Dorpsstraat in Broek in Waterland, de totale afstand van de route is ca. 58 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

1 - 2 - 55 - 54 - 53 - 52 - 51 - 99 - 96 - 95 - 94 - 19 - 18 - 29 - 24 - 5 - 23 - 22 - 21 - 15 - 16 - 19 - 20 - 4 - 37 - 38 - 1

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.