Fietsroute Markelo en omgeving

Markelo

"Een licht glooiend landschap met gemengde bossen, een heidereservaat, imposante landgoederen en panoramische uitzichten over weiden en akkers."Het landschap

Markelo is een van de oudste dorpen van Twente en ligt midden in een gebied met opvallende glooiende essen en vijf heuvels. Markelo wordt door dit landschap ook wel het Dorp van de Vijf Heuvels genoemd. In combinatie met het open essenlandschap heb je vanaf de toppen van de heuvels prachtige vergezichten over gebieden waar zo'n 13 duizend jaar geleden al jagers en verzamelaars actief waren. De aanwezigheid van grafheuvels, kastelen, havezaten, landgoederen, oorlogsmonumenten en een archeologisch natuurreservaat met het grootste jeneverbessenstruweel van Nederland geven je het nostalgische gevoel in het verleden te reizen.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 9 aan de Borkeldweg in Markelo, de totale afstand van de route is ca. 45 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
9 - 5 - 6 - 7 - 36 - 41 - 70 - 40 - 38 - 37 - 47 - 31 - 27 - 13 - 11 - 98 - 9


Meer in Overijssel

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Overijssel nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart