Fietsroute Deurne en omgeving

Een indrukwekkend en vogelrijk veenlandschap met plassen, heidevelden, zandruggen, berkenbossen en open vlaktes

Slider

Deurne

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vormen de natuurgebieden Nationaal Park Groote Peel, Mariapeel en Deurnese Peel samen een imponerend hoogveenlandschap met ondoordringbare veenmoerassen, open heideterreinen, weidse vlaktes, plassen en vennen, stille bosjes en ruige zandruggen. Het grotendeels toegankelijke landschap biedt je vanaf de lager gelegen beekdalen tot de hoger gelegen heidevelden en stuifzanden geweldige uitzichten met zichtbare sporen van de turfwinning uit het verleden. De heersende rust, ruimte en duisternis zorgen er bovendien voor dat De Peel tot één van de rijkste vogelgebieden van West-Europa is geworden.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 32 aan de Leegveld in Deurne, de totale afstand van de route is ca. 55 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


32 - 37 - 39 - 43 - 44 - 89 - 45 - 87 - 70 - 94 - 5 - 7 - 8 - 95 - 20 - 96 - 15 - 27 - 27 - 57 - 26 - 6 - 32Meer routes in Noord Brabant

Biesbosch

Het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa met een labyrint van rivieren, eilandjes, moerasbossen en kreken.

Bladel

Een uitgestrekte natuur met eindeloze bossen, levendige beken, paarsgekleurde heidevelden, bloeiende akkers en pittoreske dorpen.

Chaam

Een historisch landschap met imposante bossen, heidevelden, veenmoerassen en meanderende beken.

Deurne

Een indrukwekkend en vogelrijk veenlandschap met plassen, heidevelden, zandruggen, berkenbossen en open vlaktes.

Drunen

Fietsen door bossen, zandverstuivingen en landerijen in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Heeze

Een uitgestrekt natuurgebied met dennenbomen, heidevelden, vennen, stuifzand, slingerende paadjes en idyllische boerderijen.

Maashorst

Het Provinciaal Landschap De Maashorst herbergt fraaie natuurgebieden met dichte bossen, kleurrijke heidevelden, ondiepe vennetjes en vruchtbare landerijen.

Oisterwijk

Een aantrekkelijk landschap vol met donkere bossen, schilderachtige vennetjes, een rijke cultuurhistorie en karakteristieke dorpjes.

Ossendrecht

Een gevarieerd landschap met veel cultuurhistorie, oude polders, bossen, heidevelden, stuifduinen en een groot aantal vennen.

Sint Anthonis

Een zeer aantrekkelijk en afwisselend landschap met een groot aaneengesloten bos, heide, zandverstuivingen, akkers en weilanden.

previous arrow
next arrow
Slider