Fietsroute Klazienaveen en omgeving

Geniet actief van het grootste aaneengesloten hoogveengebied van Nederland: het Bargerveen.

Fietsroute Klazienaveen en omgeving

Geniet actief van het grootste aaneengesloten hoogveengebied van Nederland: het Bargerveen.

Shadow
Slider

Klazienaveen

Een mooie fietstocht in het unieke landschap van Zuidoost-Drenthe waarbij de route onder meer slingert door het grootste aaneengesloten hoogveengebied van Nederland: het Bargerveen. Tevens voert de route door het recent aangelegde landgoed Scholtenszathe, door het natuurgebied het Oosterbos en langs het rijksmonument en het voormalig verdedigingswerk De Emmerschans nabij Emmen.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 92 aan de Van Echtenskanaal Noordzijde in Klazienaveen, de totale afstand van de route is ca. 57 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

92 - 99 - 60 - 59 - 62 - 61 - 98 - 63 - 64 - 94 - 93 - 95 - 65 - 1 - 53 - 98 - 89 - 51 - 50 - 56 - 92

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.