Fietsroute Muiden en omgeving

Muiden

"Een typisch veenlandschap met grote en kleine meren, dichte moerasbossen, historische gebouwen en statige landgoederen."Het landschap

Het Nationaal Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie bestaat uit een typisch Nederlands veenlandschap met plassen, sloten en stroken land. De verbondenheid van de natuur met cultuurhistorische waarden is hier bijzonder te noemen. Verscholen in het landschap met grote en kleine meren, dichte moerasbossen, groene weilanden en statige landgoederen kom je vele historische gebouwen als forten, vestingen en kastelen tegen. Geniet van de weidse plassen, de smalle slootjes, de open polders en de rietlanden in het uitgestrekte laagveengebied van de Oostelijke Vechtplassen, maar ook van erg fraaie uitzichten over de ondiepe plassen, de moerasbossen en de bloemrijke graslanden van het beschermde natuurgebied Naardermeer.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 16 aan de Amsterdamsestraatweg in Muiden, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
16 - 17 - 49 - 34 - 37 - 10 - 11 - 74 - 9 - 6 - 5 - 4 - 20 - 2 - 38 - 39 - 40 - 46 - 47 - 45 - 44 - 16


Meer in Noord Holland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Noord Holland nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart