Fietsroute Muiden en omgeving

Beleef natuur en cultuurhistorie in het Nationaal Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Fietsroute Muiden en omgeving

Beleef natuur en cultuurhistorie in het Nationaal Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Shadow
Slider

Muiden

Tijdens de fietstocht door Het Nationaal Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt je aangenaam verrast door de verbondenheid van de natuur met de vele cultuurhistorische waarden in het landschap. Deze fietstocht voert je onder meer langs het Naardermeer, door natuurgebieden als Schaep en Burgh, Boekesteyn, Spanderswoud en De Nes, door de Loosdrechtse Plassen en de Ankeveense Plassen en door de oude vestingstadjes Weesp en Muiden.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 16 aan de Amsterdamsestraatweg in Muiden, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

16 - 17 - 49 - 34 - 37 - 10 - 8 - 9 - 12 - 26 - 7 - 5 - 4 - 3 - 2 - 38 - 39 - 40 - 46 - 47 - 45 - 44 - 16

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.