Fietsroute Ter Apel en omgeving

Een intiem landschap met beekdalen, oude bossen, heidevelden, verscholen vennen, zompige moerassen en een eeuwenoud vestingsstadje

Slider

Ter Apel

Ter Apel is het beginpunt voor de Ruiten Aa, een beek die al sinds mensenheugenis door het groene landschap van zuidoost Groningen kabbelt. In één van de oudste bossen van Groningen en nabij een middeleeuws kruisherenklooster begint de beek zijn meanderende avontuur. Het vervolgt zijn weg door een landschap die intiem en romantisch aanvoelt. Gevoelens die aangewakkerd worden door een fraaie afwisseling aan akkers, hooilanden, houtwallen, heide en bos. Maar ook door eeuwenoude boerderijen, gehuchten en een vestingstadje die allen hun eigen historische sfeer uitdragen.


Fiets met ons meeDe fietsroute


Fietsknooppunten

Start en finish bij knooppunt 24 aan de Boslaan in Ter Apel, de totale afstand van de route is ca. 56 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


24 - 27 - 17 - 30 - 19 - 34 - 33 - 14 - 44 - 55 - 41 - 40 - 39 - 37 - 36 - 32 - 31 - 29 - 18 - 24Meer routes in Groningen

Haren

Een bijzonder fraai landschap met bossen, landgoederen en schitterende vergezichten over meren, plassen en eindeloze rietvelden.

Lauwersmeer

Een indrukwekkende en ruige natuur met riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en veel ondiep water.

Middag-Humsterland

Het oudste cultuurlandschap van Nederland met een ongerepte boerenland, karakteristieke wierdendorpjes, eeuwenoude kerkjes en slingerende waterlopen.

Midwolda

Een historisch landschap met bossen, moerassen, landerijen, vaarten en een prachtig uitzicht over het Oldambtmeer.

Slochteren

Heerlijk genieten van rust en ruimte in een weids landschap met rietmoerassen, veenplassen, bossen en kruidenrijke graslanden.

Ter Apel

Een uniek esdorpenlandschap met een eeuwenoud vestingsstadje en een beekdallandschap met prachtige afwisselingen in bossen, graslanden en akkers.

Westerwolde

Een verrassend landschap met verborgen vennen en moerassen, eeuwenoude bossen, prachtige beekdalen, oude houtwallen en weelderige weiden.

previous arrow
next arrow
Slider