Fietsroute Brunssum en omgeving

Een schilderachtig landschap met heidevelden, stuifduinen, vennen, bossen, moerassen, beekdalen en diepe groeves

Slider

Brunssum

Ruimte, rust en schoonheid zijn de voornaamste kenmerken van het Heidenatuurpark in Parkstad Limburg. Een gebied van maar liefst 2.100 hectare en een paradijs voor bijzondere planten en dieren. Een gebied van uitersten en contrasten doordat steden en dorpen grenzen aan een schilderachtig natuurlandschap met uitgestrekte heidevelden, zandvlaktes, vennen, bossen, moerasgebieden en diepe groeves. Een pareltje in het Heidenatuurpark is het grootste aaneengesloten heidegebied van Zuid-Limburg: de Brunssumerheide. Een uniek en waardevol natuurgebied waar mens en dier volop kunnen genieten van bos, heide en zand.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish nabij knooppunt 76 aan de Schaapskooiweg in Heerlen, de totale afstand van de route is ca. 54 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


76 - 77 - 78 - 47 - 45 - 11 - 44 - 43 - 42 - 35 - 36 - 61 - 62 - 63 - 64 - 2 - 3 - 57 - 51 - 30 - 62 - 61 - 33 - 74 - 35 - 76Meer routes in Limburg

Arcen

Een prachtig afwisselend landschap met bossen, heide, stuifduinen, beekdalen, rivieren en landerijen.

Brunssum

Een schilderachtig landschap met heidevelden, stuifduinen, vennen, bossen, moerassen, beekdalen en diepe groeves.

Maasduinen

Fietsen door de langste rivierduinengordel van Nederland in Het Nationaal Park De Maasduinen.

Roermond

Een zeldzaam terrassenlandschap met steile overgangen, weelderige beekdalen, uitgestrekte bosgebieden, glooiende heidevelden en lieflijke vennetjes.

Thorn

Een weelderige riviernatuur in het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland: De Maasplassen.

Vaals

Een zacht glooiend landschap met een prachtig panoramisch uitzicht vanaf het hoogste punt van Nederland.

Valkenburg

Een fraai heuvellandschap met goudgele akkers, kabbelende beekjes, eeuwenoude kastelen en karakteristieke vakwerkboerderijen.

Venray

Een veelzijdig landschap met landgoederen, zandverstuivingen, oude veenkuilen en stille bossen met heidevelden en vennetjes.

previous arrow
next arrow
Slider