Fietsroute Heerenveen en omgeving

Een verrassende fietstocht door het prachtige en veelzijdige natuurschoon in zuidoost Friesland.

Fietsroute Heerenveen en omgeving

Een verrassende fietstocht door het prachtige en veelzijdige natuurschoon in zuidoost Friesland.

Shadow
Slider

Heerenveen

Deze bijzondere fietsroute voert je door het prachtige natuurschoon van Zuidoost Friesland. De fietstocht brengt je onder andere door het moerasgebied van de Lendevallei, langs het natuurreservaat de Rottige Meente, door het laagveenmoerasgebied van het Easterskar dat een belangrijk gebied is voor vogels en vlinders, door de bossen en parken van het Oranjewoud bij Heerenveen en door het cultuurbos- en beekdalgebied Ketliker Skar.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 25 aan de Marktweg in Oudeschoot, de totale afstand van de route is ca. 59 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

25 - 77 - 76 - 54 - 56 - 62 - 60 - 83 - 79 - 77 - 75 - 36 - 34 - 2 - 81 - 74 - 75 - 88 - 87 - 83 - 27 - 25

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.