Fietsroute Giethoorn en omgeving

Op de fiets genieten van het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Fietsroute Giethoorn en omgeving

Op de fiets genieten van het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Shadow
Slider

Giethoorn

Een fietsroute dat je van de omgeving laat genieten van het grootste laagveenmoeras van West-Europa: het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Deze route brengt je bijvoorbeeld door de moerasbossen in het natuurgebied De Weerribben, langs de veenplassen Belterwijde en Beulakerwijde in het meren- en moerasgebied de Wieden en door het dorp Giethoorn dat ook wel Hollands Venetië wordt genoemd.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 61 aan de Cornelisgracht in Giethoorn, de totale afstand van de route is ca. 50 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

61 - 60 - 62 - 39 - 24 - 50 - 6 - 13 - 11 - 10 - 14 - 42 - 41 - 43 - 44 - 51 - 52 - 61

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.