Fietsroute Breskens en omgeving

Een aantrekkelijke fietstocht door ruige duinen, vogelrijke polders met eeuwenoude kreekrestanten en idyllische dorpjes.

Fietsroute Breskens en omgeving

Een aantrekkelijke fietstocht door ruige duinen, vogelrijke polders met eeuwenoude kreekrestanten en idyllische dorpjes.

Shadow
Slider

Breskens

Het landschap met smalle kuststroken, dijken, polders en oude kreken in West-Zeeuws-Vlaanderen behoort tot het Nationaal Landschap Zuidwest Zeeland. Langs de kust fiets je onder meer door natuurgebieden als de Groese Polders, de Verdronken Zwarte Polder en Het Zwin. Landinwaarts geniet je van de de natuurlijke rust rondom de historische Wallen van Retranchement en Sluis, maar ook van natuurgebieden met eeuwenoude kreekrestanten als De Reep en De Blikken.

Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 20 aan de Duinovergang in Breskens, de totale afstand van de route is ca. 50 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

20 - 14 - 83 - 10 - 37 - 32 - 29 - 30 - 31 - 96 - 98 - 94 - 99 - 97 - 95 - 40 - 84 - 42 - 17 - 15 - 85 - 16 - 20

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.