Fietsroute Zandvoort en omgeving

Zandvoort

"Een dynamisch duinlandschap met zeldzame duinweiden, stranden, struikgewas en duinbossen met veel reliëf en historische landgoederen."Het landschap

Zo dicht bij de drukke bewoonde wereld, maar toch zo vredig, weids en ongerept. Zandvoort ligt ingeklemd tussen twee prachtige natuurgebieden: het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het ruige duinlandschap van deze gebieden vormt een fraai contrast met de eeuwenoude landgoederen met buitenplaatsen en parkachtige tuinen in de binnenduinbossen en de brede, goudgele stranden langs de Noordzeekust. Vanaf de hoogste duintoppen heb je een fascinerend uitzicht over een afwisselend landschap met bos, meren, stuifduinen, vochtige duinvalleien, bollenvelden en de Noordzee. Echt een aanrader voor de natuurliefhebber!

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 36 aan de Duinvlietspad in Overveen, de totale afstand van de route is ca. 60 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
36 - 83 - 82 - 72 - 76 - 15 - 16 - 11 - 44 - 6 - 86 - 31 - 79 - 77 - 37 - 18 - 66 - 6 - 5 - 7 - 99 - 19 - 21 - 36


Meer in Noord Holland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Noord Holland nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart