Fietsroute Haaksbergen en omgeving

Haaksbergen

"Ruige natuurgebieden met bossen, hoogveen, heide, plassen en indrukwekkende vergezichten."Het landschap

Als je in de uitgestrekte natuurgebieden rondom Haaksbergen doolt, raak je je besef voor tijd even kwijt. Hier ervaar je nog steeds de rust en de ruimte van het natuurlandschap van weleer. Slingerende oude zandweggetjes, statige eikenlanen, weidse heidevelden, zompige moerasbossen, ruige graslanden, drassig hoogveen, idyllische vennetjes en talloze beekjes wisselen elkaar voortdurend af. Maar ook cultuurhistorisch valt er wat te genieten: eeuwenoude waterradmolens, een schans uit de Tachtigjarige Oorlog, een historisch bevloeiingssysteem en een prachtig essenlandschap met oude hoeven, houtwallen, geriefhoutbosjes en glooiende akkers met bloem- en kruidenrijke akkerranden.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 52 aan de Aaftinksweg in Haaksbergen, de totale afstand van de route is ca. 56 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Let op! Vanaf dinsdag 6 april 2021 mag je tot nader order alleen met een negatieve coronatest Duitsland nog in. Dit geldt ook als je even met de fiets of per voet de grens over wilt steken.

Fietsknooppunten
52 - 53 - 82 - 83 - 47 - 50 - 41 - 80 - 81 - 49 - 77 - 76 - 54 - 84 - 79 - 2 - 18 - 74 - 71 - 67 - 53 - 51 - 52


Meer in Overijssel

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Overijssel allemaal nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart