Fietsroute Haaksbergen en omgeving

Een boeiende fietstocht door woeste en indrukwekkende natuurgebieden in Zuid-Twente.

Fietsroute Haaksbergen en omgeving

Een boeiende fietstocht door woeste en indrukwekkende natuurgebieden in Zuid-Twente.

Shadow
Slider

Haaksbergen

Deze schitterende fietstocht brengt je door fraaie natuurgebieden en langs bijzondere monumenten in het zuiden van Twente. De route neemt je mee door het unieke natte natuurgebied Het Buurserzand en door de prachtige en zeldzame hoogveengebieden Het Witte Veen en Haaksbergerveen. In Duitsland fiets je door natuurgebieden als het Ammeloer Venn en het Lüntener Wald. Ten zuiden van Haaksbergen kun je onder meer genieten van het eeuwenoude en bosrijke landgoed Het Lankheet, maar ook van fraaie weidse uitzichten langs de rivier de Berkel nabij het dorpje Rekken. Verder leidt de route ook langs het natuurmonument de Harrevelderschans, een schans uit de Tachtigjarige Oorlog, en langs de oudste dubbele waterradmolen van Nederland: de Oostendorper Watermolen aan de Buurserbeek.


Fiets met ons mee

 

Fietsroutes


Fietsknooppuntenroutes

Deze fietsroutes zijn bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Route I - 49 km

Start en finish nabij knooppunt 47 aan de Stendermolenweg in Haaksbergen, de totale afstand van de route is ca. 49 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

47 - 50 - 41 - 80 - 81 - 78 - 96 - 99 - 79 - 18 - 74 - 71 - 67 - 53 - 54 - 76 - 83 - 47

Routebeschrijving

Route II - 32 km

Start en finish nabij knooppunt 47 aan de Stendermolenweg in Haaksbergen, de totale afstand van de route is ca. 32 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

47 - 50 - 41 - 80 - 81 - 78 - 96 - 99 - 79 - 84 - 77 - 76 - 83 - 47

Routebeschrijving

Route III - 33 km

Start en finish nabij knooppunt 52 aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen, de totale afstand van de route is ca. 33 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

52 - 82 - 54 - 84 - 79 - 18 - 74 - 71 - 67 - 53 - 51 - 52

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.