Fietsroute Hasselt en omgeving

Hasselt

"Een verrassend landschap met meren en plassen, uitgestrekte rietlanden, vogelrijke moerasgebieden en eeuwenoude houtwallen."Het landschap

In de Kop van Overijssel heeft de tijd van de veenafgravingen een duidelijke stempel op het landschap gedrukt. Vanaf de 15e eeuw werd het veengebied langzaam afgegraven, waardoor er na verloop van tijd grote meren en plassen zijn ontstaan. Toen de vraag naar turf afnam, stapten de bewoners over op de rietteelt. De aanleg van de Noordoostpolder zorgde echter voor een daling van het grondwater met als gevolg een verdroging van het gebied. Dit betekende een einde aan een grootschalige rietteelt en de arbeiders zochten hun heil in de landbouw. De natte delen werden aan de natuur overgelaten. Zo ontstond er een afwisselend landschap met veel water, uitgestrekte rietlanden, vogelrijke moerassen, eeuwenoude houtwallen en idyllische boerenlandschappen.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish bij knooppunt 39 aan de Wijkweg in Rouveen, de totale afstand van de route is ca. 50 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
39 - 30 - 93 - 84 - 94 - 82 - 81 - 75 - 74 - 73 - 23 - 16 - 11 - 34 - 80 - 83 - 27 - 36 - 37 - 38 - 39


Meer in Overijssel

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Overijssel nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart