Fietsroute Rolde en omgeving

Genieten van natuur en cultuur in het Nationaal Landschap Drentsche Aa.

Fietsroute Rolde en omgeving

Genieten van natuur en cultuur in het Nationaal Landschap Drentsche Aa.

Shadow
Slider

Rolde

Fiets en geniet van het schilderachtige natuur- en cultuurschoon dat te vinden is in het Nationaal Landschap Drentsche Aa. De fietsroute voert onder andere langs de fraaie natuuroevers van de recreatieplas in het Gasselterveld, door de kleurrijke heidevelden van het Balloërveld en door uitgestrekte bosgebieden van boswachterijen als Gieten-Borger en Grolloo.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 61 aan de Bosweg in Gasselte, de totale afstand van de route is ca. 51 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

61 - 86 - 94 - 93 - 87 - 83 - 80 - 96 - 95 - 37 - 79 - 53 - 70 - 69 - 23 - 16 - 11 - 68 - 67 - 73 - 71 - 65 - 55 - 61

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner/a> naar eigen keuze.