Fietsroute Dieren en omgeving

 

Al fietsend ervaar je de schoonheid van het unieke landschap in het Nationaal Park Veluwezoom. De fietstocht voert je door uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden, onbegroeide zandverstuivingen en statige landgoederen. De route slingert onder andere door het oude markebos Steilhul en het landschap Loenermark, het recreatiegebied de Rhederlaag en de uiterwaarden van de rivier de IJssel.

Video over de fietsroute

 

Route

De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 61 aan de Lange Juffer in Dieren, de totale afstand van de route is ca. 55 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Tijdens deze fietsroute wordt twee keer per veerdienst de IJssel overgestoken!

Fietsknooppunten

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland.

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.

Meer fietsroutes in Gelderland

Gorssel

Fietsroute Gorssel en omgeving

Verken al fietsend het fraaie en bosrijke landschap tussen Deventer en Zutphen.

Varsseveld

Fietsroute Varsseveld en omgeving

Natuur en cultuur beleven in het fraaie landschap van de Gelderse Achterhoek.

Druten

Fietsroute Druten en omgeving

Geniet van het oer-Hollandse en idyllische landschap in het Land van Maas en Waal.

Lobith

Fietsroute Lobith en omgeving

Oneindig genieten van het waterrijke landschap van het Gelders Eiland.

Omgeving

Omgeving van Dieren

Dieren is een plaats in de gemeente Rheden in de provincie Gelderland. Dieren ligt ingeklemd tussen de heuvelachtige bossen van de Veluwezoom en de rivier de IJssel.

Het nationaal park Veluwezoom leent zich door zijn uitgestrekte padennetwerk uitstekend voor wandelen, fietsen en paardrijden. Er zijn diverse wandel-, fiets- en ruiterroutes in het gebied uitgezet. Aan de zuidelijke rand van het park, nabij het dorp Rheden, bevindt zich het bezoekerscentrum Veluwezoom, van waaruit verschillende routes het nationaal park inlopen, onder andere naar de vlakbij gelegen schaapskooi. Midden in het nationaal park zijn twee horecagelegenheden aanwezig: het Paviljoen de Posbank - theehuis De Posbank en het pannenkoekenrestaurant de Carolinahoeve.

Om wild te bekijken zijn er in het nationaal park twee wildkansels gebouwd: één aan de rand van de voormalige landbouwenclave Herikhuizen, waar men zicht heeft op de ruïne van de voormalige boerderij Herikhuizen. Het is wandelend bereikbaar vanaf het bezoekerscentrum. De ander op de Elsberg, is gebouwd in een heuveltop vanwaar men een uitgestrekt zicht heeft over de Rheder- en Worthrhederheide en omliggende bossen. In de herfst komen hier veel mensen kijken naar de bronst van de edelherten. Langs de paar wegen die door het park lopen, is een aantal grotere en kleinere parkeerplaatsen aanwezig, soms met voorzieningen zoals picknicktafels en speeltoestellen.

Ten zuidwesten van Dieren ligt het recreatiegebied Rhederlaag. Met ruim 300 hectare aan wateroppervlakte, stranden en jachthavens is Rhederlaag een watersportparadijs. Zuidelijk van Dieren, aan de andere zijde van de IJssel, bevindt zich Doesburg waar met name de historische binnenstad met diverse musea en vele monumenten een bezoekje waard is. Rondom Doesburg zijn vele campings te vinden waar jaarlijks duizenden bezoekers verblijven.

Kenmerken landschap: bos, rivieren en beekdalen, heidelandschap, heuvelgebied, weidegebied en akkerland, meren en plassengebied.

 

 

Nieuwe fietsroutes