Fietsroute Leersum en omgeving

Heerlijk fietsen door de zuidelijke heuvels van de Utrechtse Heuvelrug.

Fietsroute Leersum en omgeving

Heerlijk fietsen door de zuidelijke heuvels van de Utrechtse Heuvelrug.

Shadow
Slider

Leersum

De grote variatie aan flora maakt de Utrechtse Heuvelrug tot een interessant fietsgebied. Deze fietsroute voert je onder andere door de Plantage Willem III en de Remmerdense Heide, door één van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug Het Amerongse Bos, door het Landgoed Hoge Ginkel en door één van de mooiste heideterreinen van de provincie Utrecht, Het Breeveen.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 38 aan de Oude Veensegrindweg in Rhenen, de totale afstand van de route is ca. 56 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

38 - 36 - 37 - 40 - 41 - 42 - 65 - 17 - 18 - 69 - 68 - 67 - 82 - 71 - 12 - 11 - 10 - 8 - 70 - 7 - 83 - 22 - 23 - 66 - 20 - 43 - 85 - 39 - 38

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.