Fietsroute Odoorn en omgeving

Heerlijk fietsen door bos- en heiderijke natuurgebieden ten noordoosten van Emmen.

Fietsroute Odoorn en omgeving

Heerlijk fietsen door bos- en heiderijke natuurgebieden ten noordoosten van Emmen.

Shadow
Slider

Odoorn

Genieten in een boeiende landschap ten noordoosten van Emmen met een route dat onder meer voert door fraaie natuurgebieden zoals het bosrijke landschap van het Sleenerzand, langs het recreatieplas de Kibbelkoele, door de boswachterijen van Schoonloo, Exloo en Odoorn en door het natuurterrein van het Ellertsveld met het mystieke hunebed de Papeloze kerk.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 33 aan de Slenerweg in Noord-Sleen, de totale afstand van de route is ca. 53 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

33 - 75 - 77 - 59 - 66 - 56 - 74 - 57 - 17 - 22 - 28 - 23 - 20 - 24 - 6 - 38 - 36 - 34 - 33

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.