Fietsroute Haren en omgeving

Een mooie fietsroute door bossen en landgoederen en langs meren en plassen.

Fietsroute Haren en omgeving

Een mooie fietsroute door bossen en landgoederen en langs meren en plassen.

Shadow
Slider

Haren

Deze boeiende fietstocht voert je door de omgeving van Haren in de grensstreek van Groningen en Drenthe. De route brengt je onder andere door het Noordlaarderbos en het Zuidlaardermeergebied, langs het Paterswoldsemeer en door de landgoederen De Braak, het Vennebroek en De Duinen. Verder slingert de route zich door de moerasbossen van Het Friese Veen en het Hemrik en door het poldergebied De Oosterpolder.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 27 aan de Emmalaan in Haren, de totale afstand van de route is ca. 55 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

27 - 26 - 4 - 10 - 3 - 25 - 28 - 78 - 84 - 83 - 86 - 59 - 57 - 87 - 61 - 66 - 64 - 55 - 53 - 52 - 25 - 28 - 78 - 77 - 75 - 27>

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.