Fietsroute Maarssen en omgeving

Verken het oer-Hollandse polderlandschap in de Utrechtse Vechtstreek.

Fietsroute Maarssen en omgeving

Verken het oer-Hollandse polderlandschap in de Utrechtse Vechtstreek.

Shadow
Slider

Maarssen

Ontspannen fietsen door het oer-Hollandse polderlandschap volop cultuurhistorie in de Utrechtse Vechtstreek even ten noorden van Utrecht. Je fietst onder meer door het natuurgebied van het landgoed Haarzuilens, door het natuur- en watersportgebied de Vinkeveense Plassen, langs de oevers van de Utrechtse Vecht met fraaie uitzichten op de vele buitenhuizen en theeprieeltjes en door het recreatiegebied de Maarsseveense Plassen.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 47 aan de Maarsseveense Poort in Maarssen, de totale afstand van de route is ca. 61 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

47 - 45 - 46 - 18 - 16 - 13 - 40 - 12 - 11 - 10 - 9 - 7 - 6 - 62 - 36 - 37 - 18 - 17 - 30 - 31 - 33 - 20 - 4 - 25 - 2 - 84 - 85 - 27 - 49 - 48 - 47

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.