Fietsroute Maarssen en omgeving

Een eeuwenoud cultuurlandschap met meanderende rivieren, weidse polders, talrijke plassen en bloemrijke weilanden

Slider

Maarssen

De Vechtstreek is een typisch Nederlandse landschap waar natuur, cultuurhistorie en recreatie naadloos in elkaar over vloeien. De vele landgoederen, kastelen, buitenhuizen, tuinen en theekoepels langs de Vecht vormen een fraaie erfenis van de welvaart uit de 17e en de 18e eeuw. De meanderende rivier vormde destijds een belangrijke handelsroute en werd een populair buitenverblijf voor rijke kooplieden en edelen. Maar ook de vestingwerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn kenmerkend in het landschap. Water speelt in de Vechtstreek hoe dan ook een grote rol. Laagveenmoerassen, polders, weidse plassen en de herkenbare verveningspatronen van petgaten en legakkers zijn gezichtsbepalende natuurlijke elementen. Van west naar oost wisselen een open landschap met weilanden en smalle slootjes, open water, trilvenen, rietlanden en moerasbossen elkaar harmonieus af.


Fiets met ons meeRoutekaart


Fietsknooppunten

Start en finish bij knooppunt 47 aan de Maarsseveense Poort in Maarssen, de totale afstand van de route is ca. 58 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


47 - 62 - 45 - 46 - 18 - 40 - 12 - 11 - 10 - 9 - 7 - 6 - 62 - 36 - 37 - 18 - 31 - 33 - 52 - 20 - 4 - 25 - 2 - 84 - 85 - 23 - 27 - 49 - 48 - 47Meer routes in Utrecht

Houten

Een eeuwenoud natuur- en cultuurlandschap met kastelen, ridderhofsteden, forten, kersenboomgaarden, knotwilgen en uiterwaarden.

Leersum

Een fraai heuvellandschap met landgoederen, statige lanen, heidevelden, stuifzanden en gemengde bossen.

Maarssen

Een eeuwenoud cultuurlandschap met meanderende rivieren, weidse polders, talrijke plassen en bloemrijke weilanden.

Soest

Een heuvelachtig en bosrijk landschap met heide, stuifduinen en spectaculaire weidse uitzichten.

Wijk bij Duurstede

Een historisch landschap met een boeiende geschiedenis, weidse graslanden en beboste heuvels.

previous arrow
next arrow
Slider