Fietsroute Mantingerveld en omgeving

Mantingerveld

"Een oerlandschap met uitgestrekte heidevelden, een prehistorisch bos, grillige zandverstuivingen en eeuwenoude jeneverbesstruwelen."Het landschap

Het natuurgebied Mantingerveld is een prachtig en authentiek voorbeeld van het open Drentse heidelandschap. Door het samenvoegen van meerdere kleine natuurgebiedjes tot één groot aaneengesloten heidelandschap herstelt de natuur zich tot het oerlandschap zoals het er altijd al geweest is. De schoonheid van dit weidse landschap wordt nog eens extra benadrukt door de aanwezigheid van een prehistorisch bos, grillige zandverstuivingen met eiken- en dennenbomen en eeuwenoude jeneverbesstruwelen. Rondom de esdorpjes goudgele golvende korenvelden en in het beekdal van het slingerende beekje Oude Diep worden zompige graslanden afgewisseld met houtwallen en elzenbossen.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 14 aan de Marten Kuilerweg in Hollandscheveld, de totale afstand van de route is ca. 49 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
14 - 50 - 78 - 79 - 81 - 83 - 61 - 69 - 63 - 85 - 99 - 60 - 64 - 62 - 18 - 24 - 38 - 37 - 16 - 14


Meer in Drenthe

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Drenthe nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart