Fietsroute Mantingerveld en omgeving

Ontdek per fiets het aantrekkelijke natuurlandschap in Midden-Drenthe.

Fietsroute Mantingerveld en omgeving

Ontdek per fiets het aantrekkelijke natuurlandschap in Midden-Drenthe.

Shadow
Slider

Mantingerveld

Geniet van de charme die het afwisselende landschap in Midden-Drenthe te bieden heeft. De route brengt je onder meer door het bosgebied Hollandsche Veld, door de Boswachterij Gees met prachtige vennetjes en heidevelden, door het jeneverbessengebied De Palms en door het Mantingerveld, dat langzamerhand van verschillende versnipperde natuurterreinen tot één groot natuurgebied gevormd wordt.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish nabij knooppunt 14 aan de Marten Kuilerweg in Hollandscheveld, de totale afstand van de route is ca. 49 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

14 - 50 - 78 - 79 - 81 - 83 - 61 - 69 - 63 - 85 - 99 - 60 - 64 - 62 - 18 - 24 - 38 - 37 - 16 - 14

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met de fietsrouteplanner.