Fietsroute Lauwersmeer en omgeving

Een indrukwekkende en ruige natuur met riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en veel ondiep water

Slider

Lauwersmeer

In het Lauwersmeergebied had de zee vroeger vrij spel. De open verbinding met de Waddenzee zorgde echter regelmatig voor overstromingen. De zeearm werd afgesloten en de zoute Lauwerszee werd een zoete Lauwersmeer. Het Lauwersmeer veranderde in een ruige wildernis. En de wildernis biedt op haar beurt weer stilte en rust voor mens en dier. Zo ontstond binnen vijftig jaar het Nationaal Park Lauwersmeer. Een waar vogelparadijs met een grote afwisseling aan landschappen. Uitgestrekte graslanden en wuivende rietvelden. Beschutte loofbossen en begroeide zand- en kleiplaten. En een enorme oppervlakte aan ondiep water onder een heldere horizon. En 's nachts transformeert het gebied in één van de donkerste plekjes van Nederland.


Fiets met ons meeRoutekaarten
Meer routes in Groningen

Haren

Een bijzonder fraai landschap met bossen, landgoederen en schitterende vergezichten over meren, plassen en eindeloze rietvelden.

Lauwersmeer

Een indrukwekkende en ruige natuur met riet- en graslanden, jonge loofbossen, begroeide zand- en kleiplaten en veel ondiep water.

Middag-Humsterland

Het oudste cultuurlandschap van Nederland met een ongerepte boerenland, karakteristieke wierdendorpjes, eeuwenoude kerkjes en slingerende waterlopen.

Midwolda

Een historisch landschap met bossen, moerassen, landerijen, vaarten en een prachtig uitzicht over het Oldambtmeer.

Slochteren

Heerlijk genieten van rust en ruimte in een weids landschap met rietmoerassen, veenplassen, bossen en kruidenrijke graslanden.

Ter Apel

Een uniek esdorpenlandschap met een eeuwenoud vestingsstadje en een beekdallandschap met prachtige afwisselingen in bossen, graslanden en akkers.

Westerwolde

Een verrassend landschap met verborgen vennen en moerassen, eeuwenoude bossen, prachtige beekdalen, oude houtwallen en weelderige weiden.

previous arrow
next arrow
Slider