Fietsroute Lauwersmeer en omgeving

Fietsen in de indrukwekkende en mooie natuur rondom het Lauwersmeer.

Fietsroute Lauwersmeer en omgeving

Fietsen in de indrukwekkende en mooie natuur rondom het Lauwersmeer.

Shadow
Slider

Lauwersmeer

Fietsen in de indrukwekkende en mooie natuur rondom het Lauwersmeer. Deze fietsroute in de noordelijke grensstreek van Groningen en Friesland voert je door het unieke en prachtige nieuwe landschap van het Nationaal Park Lauwersmeer. Bovendien fiets je door het natuurgebied de Marnewaard, langs de vissers- en recreatiehaven van het dorpje Lauwersoog en door het waterrijke recreatiepark Esonstad nabij Oostmahorn.


Fiets met ons mee

 

Fietsroutes


Fietsknooppuntenroutes

Deze fietsroutes zijn bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Route I - 48 km

Start en finish bij knooppunt 89 aan de Strandweg in Zoutkamp, de totale afstand van de route is ca. 48 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

89 - 6 - 7 - 8 - 5 - 73 - 4 - 45 - 46 - 13 - 50 - 83 - 85 - 84 - 88 - 90 - 89

Routebeschrijving

Route II - 27 km

Start en finish bij knooppunt 89 aan de Strandweg in Zoutkamp, de totale afstand van de route is ca. 27 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

89 - 6 - 5 - 8 - 7 - 10 - 14 - 23 - 89

Routebeschrijving

Route III - 33 km

Start en finish nabij knooppunt 85 aan de Willem Loréweg in Kollum, de totale afstand van de route is ca. 33 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten

85 - 84 - 88 - 98 - 91 - 90 - 87 - 86 - 88 - 81 - 82 - 83

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.