Fietsroute Bakkeveen en omgeving

Op de fiets door het uitgestrekte natuurgebied De Friese Wouden in Zuidoost Friesland.

Fietsroute Bakkeveen en omgeving

Op de fiets door het uitgestrekte natuurgebied De Friese Wouden in Zuidoost Friesland.

Shadow
Slider

Bakkeveen

Een verrassende fietstocht door het uitgestrekte natuurgebied van De Friese Wouden in Zuidoost Friesland waarbij de route je onder meer voert door de bosgebieden rondom Beetsterzwaag, door de kleurrijke heidegebieden Lippenhuisterheide, Duurswouderheide en Wijnjeterperschar, door de natuurgebieden Mandefjild en het Blauwe Bos en door het bosgebied van het landgoed Het Slotplaats.


Fiets met ons mee

 

Route


De fietsroute van de camera

Deze fietsroute is bepaald en gereden volgens het netwerk van fietsknooppunten. Het fietsknooppuntensysteem is een netwerk van aaneengesloten routes. De kruispunten waarop de routes bij elkaar komen, worden knooppunten genoemd. De fietsknooppunten zijn onderling bewegwijzerd en bij vele knooppunten is een informatiepaneel te vinden met een overzichtskaart van de nabijgelegen fietsknooppunten. Het fietsroutenetwerk is herkenbaar bewegwijzerd met groen/witte borden met daarop het nummer van het knooppunt. Via de genummerde borden fiets je van knooppunt naar knooppunt. De afstanden tussen de fietsknooppunten zijn in kilometers op de kaart aangegeven.

Start en finish bij knooppunt 90 aan de Van Harinxmaweg in Beetsterzwaag, de totale afstand van de route is ca. 55 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.


Fietsknooppunten

90 - 69 - 25 - 45 - 43 - 47 - 35 - 21 - 97 - 99 - 98 - 95 - 11 - 50 - 64 - 39 - 41 - 33 - 71 - 27 - 29 - 92 - 90

Routebeschrijving

Andere fietsroute in deze omgeving? Plan uw eigen route met een fietsrouteplanner naar eigen keuze.