Fietsroute Bakkeveen en omgeving

Bakkeveen

"Een historisch landschap met fraaie bossen, boomwallen, heidevelden, graslanden en meanderende beken."Het landschap

Het brinkdorp Bakkeveen ligt midden in de prachtige streek Friese Wouden in het oosten van Friesland. De Friese Wouden liggen op relatief hoge zandgronden en kenmerkt zich door een afwisselend coulisselandschap met fraaie bossen, boomwallen, heidevelden, graslanden en meanderende beken. Bijzonder zijn ook de pingo’s uit de ijstijd, het keileem in de ondergrond, de veengebieden en de kleinschalige landerijen die omgeven zijn door elzensingels en boomwallen. De vele karakteristieke boerderijen en monumentale panden, maar ook de prachtige eeuwenoude kerkjes maken het idyllische plaatje in het landschap compleet. Vooral de combinatie van deze cultuurhistorische, natuurlijke en landschappelijke elementen maakt de streek tot een uniek gebied in Europa.

Fiets met ons mee

Routekaart

Start en finish nabij knooppunt 39 aan de Mjûmster Wei in Bakkeveen, de totale afstand van de route is ca. 56 km. Deze fietsroute is een rondrit, dus dat biedt de mogelijkheid om vanaf elk gewenste knooppunt te starten.

Fietsknooppunten
39 - 41 - 33 - 71 - 27 - 29 - 92 - 90 - 25 - 5 - 43 - 47 - 88 - 44 - 9 - 35 - 21 - 97 - 99 - 98 - 95 - 11 - 50 - 82 - 64 - 39


Meer in Friesland

Kies een andere fietsroute en ontdek wat de provincie Friesland nog meer te bieden heeft.
Voor meer fietsplezier in andere provincies kun je de handige interactieve overzichtskaart raadplegen.

Interactieve overzichtskaart